PRESSITEADE: Eesti jagas oma parimat praktikat noorte seksuaal- ja reproduktiivtervise ja õiguste osas teiste riikidega Berliinis 04.12.2017

Eesti jagas oma parimat praktikat noorte seksuaal- ja reproduktiivtervise ja õiguste osas teiste riikidega Berliinis 23-24 novembril toimunud 15ndal rahvusvahelisel konverentsil „Kõigile kättesaadav seksuaaltervis ja – haridus“ (15th International Dialogue on Population and Sustainable Development Leave no-one behind on Sexual and Reproductive Health and Rights).

Eestist osales konverentsil dr. Mairi Kaha, kes on Eesti Seksuaaltervise Liidu pikaaegne president ja nüüdne auliige ning Seksuaaltervise Kliiniku juhataja.

Antud konverentsil arutati, kuidas saavutada seksuaal- ja reproduktiivtervisega seotud jätkusuutlikud arengueesmärgid kolmele haavatavale sihtgrupile: noored, puuetega inimesed ning keerulistes elutingimustes elavad inimesed.

„Konverentsil toimusid erinevate riikide parimate praktikate sessioonid, kus Eesti esitlus noorte sihtgrupi teemal pälvis väga suurt huvi mitte ainult meist kaugel asuvate riikide seas vaid Eesti sessioonil osalesid ka meie lähiriigid Soome, Taani ja Norra ning lisaks ka IPPF ja UNESCO esindajad. Kõige olulisemaks pidasid osalejad seda, et Eesti näide on järjekordne kindel tõestus, et kooli kohustuslik seksuaalharidus ja noortele suunatud teenused koos annavad väga hea tulemuse soovimatute raseduste ja seksuaalsel teel levivate haiguste ärahoidmises,“ ütles dr. Mairi Kaha.

„Eesti Seksuaaltervise Liit on oma asutamise aastast, 1994, tegelenud oma esmase sihtrühma ehk noortega, sest teismeliste ja noorte hulgas oli kõrge raseduse katkestamise ja seksuaalsel teel levivate haiguste esinemissagedus. Noored on siiani meie keskne sihtrühm, samuti on jäänud prioriteetseks töö pereplaneerimise, rasestumisvastaste vahendite ja HIV/seksuaalsel teel levivate haiguste valdkonnasAitame noortel teadvustada oma seksuaalõigusi ja teha seeläbi informeeritumaid valikuid elus. Panustades noorte seksuaalharidusse ja noortele suunatud seksuaaltervise teenustesse läbi tasuta Amor Noorte Nõustamiskeskuste üle Eesti, aitame kaasa sellele, et kasvaksid senisest tervemad ja õnnelikumad põlvkonnad. Seda praktikat hindavad nii teised riigid kui ka WHO väga kõrgelt,“ lisas dr. Kaha.

Dr. Mairi Kaha osaluse konverentsil nomineeris Eesti Sotsiaalministeeriumi Euroopa ja Rahvusvahelise koostöö osakond. Sõidukulud rahastas KÜSK.

Katrin Salundi | Kommunikatsioonijuht | Eesti Seksuaaltervise Liit |
Mardi 3 | 10145 Tallinn | katrin@estl.ee | Tel: +372 56 359 359| www.amor.ee www.estl.ee