Skip to main content

Pretty Cripple` näitus algusega 16.10.2007 kell 15.00

MTÜ Kakora ja PPÜ koos Tallinna Puuetega Inimeste Tegevuskeskusega kutsuvad Pretty Cripple –näitust külastama.
Üritust toetab Tallinna Sotsiaal- ja Tervishoiuamet.

”Miks puudega naise unelmatesse ei tohi sisalduda miljonärid ja mullivannid?”, küsib sotsiaalpoliitikat kommenteeriv tekstiilikunstnik Jenni-Juulia Wallinheimo. ”Peab ju puudega naiselgi olema õigus põgeneda reaalsest elust hedonistlikussse ja ebarealistlikusse maailma.”

Pretty Cripple

Tere tulemast avamisele 16.10.2007 kell 15,00

Tallinna Puuetega Inimeste Tegevuse Keskus, Endla 59 saalis

Näitus on avatud 17.10. – 30.10.2007, E-R 12-17, L-P 11-15, teine korrus, õppeklass.

Jenni-Juulia Wallinheimo näitus Pretty Cripple kasutab 1990 vändatud filmi Pretty Woman ideed, vahetades prostituudi kohale tavalise puudega naise ja miljonäri kohale ühiskonna võimukoridorid. Teosed muudavad küsitavaks asendid, mille põhjal tuleks puuetega inimestele organiseerida ainult hingelisi ja armsaid elamusi aga mitte hollywoodlike (jalad lahti maast) stiilis elamusi.

Näitus kommenteerib eriti ostuteenustele põhinevat hoolekande tööstust, mis kahandab puuetega inimeste ja vanurite elamuste kogemist. Kuigi puuetega inimeste olukord pole sugugi kiita, näeme Pretty Cripple näitusel, kuidas nauditakse shampanjat. Edasijõudnud ja lõbutsevad puudega naised esitlevad inimesi, kellest aina enam kõneldakse ühendatuna töötumuse, ehitusnormide, prioriseerimise, lootesõelumise ja elustamise keelustamisega seoses.

Aastal 2005 Jenni-Juulia Wallinheimo laialt Soomes esil olnud näitus ”Ma ei jaksa enam – hellusest purunevad luud” oli väljas INDEX:-modelleerimiskonkursil ja sama aasta sügisel külastas näitus Hiinas Hunani tehnilist ülikooli.
2006 töötas Jenni-Juulia Wallinheimo Soome Kultuurkapitali toetusel Pretty Cripple-näituse kallal ja mais 2006 käis kunstnik uuesti Hiinas Hunani ülikoolis pidamas work-shopi ülikooli tudengitele.
Soome Yleisradio TV1 saade ” K-reppu ”( eesti keeles K-seljakott) esitas 15.10.2006 Hiinas toimunud work-shopi. mõteid
Jenni-Juulia Wallinheimo loomahaigusi ja puuetega inimeste teenuste allakäiku kommenteerivad teosed ”Suu ja sõrataud, BSE ja Linnugripp” olid eelmise aasta septembris väljas Soome EVIRA avamisel.
Jenni-Juulia sotsiaalpoliitiline kunstiblogi ”Puuetega keha pildid” valiti Soome 50-ne parima blogi hulka Tuomas Kilve raamatus blogid ja bloggamine.
lisa infot www.prettycrip.vuodatus.net  
www.jenni-juulia.com