[ELIL] Kanal 2 pressiteade: Evelin Ilves andis nõusoleku olla “Tantsud tähtedega” heategevuspatroon

Evelin Ilves andis nõusoleku olla “Tantsud tähtedega” heategevuspatroon
02.10.2007 11:36
Toimub: 02.10.2007

PRESSITEADE 2. oktoober 2007

Evelin Ilves võttis vastu Kanal 2 kutse asuda pühapäeval, 7. oktoobril startiva “Tantsud tähtedega” teise hooaja heategevuspatrooniks, et aidata koguda vahendeid Eesti liikumispuuetega laste heaks.

“Kui inimesel on liikumine raskendatud, ei ole kuidagi vähenenud tema õigus pääseda ligi infole, asutustele, kultuurile, sõpradele. Nad vajavad selleks rohkem, kui meie. Ja me tahame ja peame neid aitama. Iga Eesti inimene võiks seada endale eesmärgiks teha iga päev kasvõi ühe pisikese heateo – püüan ise selle juhtmõtte järgi elada ning seeläbi ka kaasmaalastele eeskujuks olla,” põhjendas Evelin Ilves patrooni staatusesse asumist.

Eesti Liikumispuudega Inimeste Liiduga (ELIL) ja “Tantsud tähtedegea” koostöö algas juba hittsaate esimesel hooajal, mil pool kogu telefonihääletusest saadavast tulust jagati abivajajatele lastele üle Eesti. Sel moel õnnestus 2006. aasta sügisel koguda 832 560 krooni.

“Juba eelmisel aastal olime ülimalt õnnelikud, kuna Kanal 2 korraldatud heategevusaktsiooni käigus koguti väga uhke toetussumma. Kokku saime väga erineval moel – meditsiinilisest eriabist kuni personaalarvutiteni – aidata 158 liikumispuudega last üle kogu Eesti,” väljendas omapoolset tänu ELIL president Ants Leemets.

Kanal 2 avalike suhete juhi Heili Klandorfi sõnul on heategevus olnud mõlemal hooajal ka oluline argument paljude osalejate jaoks. “Loomulikult on kõigil tähtedel oma isiklikud eesmärgid ja väljakutsed saates osaleda, kuid igaüks neist on pärinud ka heategevusliku väljundi kohta,” kinnitas Klandorf.

Kuna pool otsustusõigusest tähtede saatesse püsimajäämise osas on televaatajatel ning telefonihääletusel, siis loodab Kanal 2 ka sel hooajal koguda liikumispuuetega laste abistamiseks märkimisväärse summa.

Eelmise aasta kuumim saateformaat Eestis „Tantsud tähtedega” alustab oma teist hooaega pühapäeval, 7. oktoobril kell 20.30. Mart Sanderi ja Merle Liivaku juhitavas kaheksas otsesaates astuvad tantsuplatsile tuntud ja armastatud avaliku elu tegelased – Kristiina Ojuland, Peep Vain, Luisa Värk, Dag Hartelius, Katrin Karisma, Koit Toome, Beatrice ja Andrus Värnik.

Tähtede partneriteks on Euroopa absoluutsesse tippu kuuluvad võistlustantsijad eesotsas Eduard Korotini, Martin Parmase ja teistega. Esimesele saatele eelneva pooleteise kuu jooksul õpetavad nad oma kuulsatele kaaslastele selgeks kõik tuntud võistlustantsud.

“Tantsud tähtedega” esimene otsesaade on eetris pühapäeval, 7. oktoobril kell 20.30 Kanal 2s.

Lisainfo:
Heili Klandorf
Avalike suhete juht
Kanal 2
Tel: 6662458
E-mail: heili@kanal2.ee