Skip to main content

[ELIL] Tallinnal on hea koostöö puuetega inimeste esindusega

Tallinnal on hea koostöö puuetega inimeste esindusega

Tallinna abilinnapea Merike Martinson korraldas 12. detsembril kell 14 -16 KUMU- s aastalõpu vastuvõtu Tallinna invakomisjoni liikmetele.
“Tallinna invakomisjon on teinud sel aastal tublit tööd,” ütles abilinnapea Merike Martinson. “Linn on püüdnud igati arvestada komisjoni ettepanekuid ning koostöö puuetega inimeste esindusorganisatsioonidega toimib hästi.”

Kord kvartalis toimuvatel komisjoni istungitel on arutatud e-teenuste kättesaadavust nägemispuuetega inimestele, ligipääsetavuse parandamist linnakeskkonnas ning sotsiaalkorterite kohandamist lisaks liikumispuuetele ka pimedate ja kurtide vajadustele.
Vastavalt ettepanekutele kutsuti kokku töögrupp parandamaks Tallinna kodulehekülge nägemispuuetega inimestele kättesaadavamaks ning alustati eluruumide kohandamise standardi koostamist.
Invakomisjoni ettepanekuid arvestades on Tallinna linn ühistranspordivahendite hankimisel lähtunud nii liikumispuuetega kui nägemis- ja kuulmispuuetega inimeste vajadustest. Ostetud on vaid madalapõhjalisi ühissõidukeid ning neisse on paigaldatud teavitussüsteem nii tabloodel kui ka häälteatamine ühissõidukitepeatuste ja liinimarsruutide kohta.