Skip to main content

Rahvusvaheline konverents “Mehed, naised ja teised”

1.- 2.oktoobril toimub Uus-Sadama 5 õppehoones Tallinna Ülikooli Rahvusvaheliste ja Sotsiaaluuringute Instituudi Soouuringute Keskuse rahvusvaheline konverents „Mehed, naised ja teised.”

Konverentsi esimene, akadeemilistele soouuringutele pühendatud päev avardab soouurimuste käsitlust Eestis. Peaesinejateks on maailma juhtivaid seksuaalsuse uurijaid Jeffrey Weeks London South Bank Ülikoolist, Helsingi Ülikooli soouuringute instituudi direktor prof Tuija Pulkkinen ja Lundi soouuringute keskuse juhataja prof Tiina Rosenberg. Eestit esindavad Leena Kurvet-Käosaar, Marion Pajumets, Peeter Vihma ja Redi Koobak.

Teisel päeval esinevad inimesed, kes puutuvad teemaga kokku oma igapäevases töös ja tegevuses. Päeva esimesel poolel on kõne all inimõigused soo aspektist, esinejateks gei- ja inimõiguste aktivistid Reimo Mets, Christian Veske; isade õiguste eest seisja Jaak Urmet ja juhtimisekspert Marju Unt. Päeva teises pooles analüüsitakse visuaalkultuuri näiteid soo aspektist, esinejateks kunstikriitik Harry Liivrand, kunstnik Sandra Jõgeva ja valvefeminist Barbi Pilvre.

Konverentsi kava: http://www.tlu.ee/?LangID=1&action=ShowEvents&NewsID=2461&Latest=

Konverents toimub 1. oktoobril ruumis M-134 ja 2. oktoobril ruumis M-218.

 

Töökeeleks: 01.10  inglise keel, 02.10 eesti keel

Konverentsi toetab Avatud Eesti Fond.