Aasta Naise tiitli pälvis tänavu sünnitusmaja juht Maike Parve. Anete Kruusmägi 8. november 2012,

“On imetlusväärne, kuidas ta on 35 aastat arstina praktiseerides suutnud samaaegselt juhtida ka suurt organisatsiooni,” räägib äri- ja ametinaisi ühendava ülemaailmse organisatsiooni Eesti haru – Eesti Ettevõtlike Naiste Organisatsiooni – president Pille Ruul tänavuse Aasta Naise tiitli pälvinud Lääne-Tallinna Keskhaigla Naistekliiniku ja Pelgulinna Sünnitusmaja juhatajast Maike Parvest.

"Meie imetlus oli suur, kui kuulsime, et meil on haiglaid, kus arstid ja töötajad on oma elu ja tööga rahul. Tingimused on samad nagu mujalgi, aga residentidest kuni pensioniealiste töötajateni välja on kõigil selles organisatsioonis oma kindel roll ja väärtus," räägib Ruul.

"Eelkõige on selline tunnustus märk sellest, et meid on märgatud – mitte ainult mind, vaid just kogu sünnitushaiglat," räägib auhinna pälvinud Maike Parve ise.

Lisaks Aasta Naisele kuulutati välja ka Aasta Noor Naine ning aastate naine.

Aastate naise tiitli pälvis Siiri Oviir ning Noore naise tiitli Uuskasutuskeskuse tegevjuht Katriin Jüriska, kes aastal 2009 tõi organisatsiooni pankrotist välja. "Otsitigi uut tegevjuhti selleks, et organisatsioon uuesti elujõuliseks muuta," selgitab Jüriska enda sattumist organisatsiooni. Naine tegutses enne Uuskasutuskeskust toitlustusäris ning oli enne seda teinud juba ühe restorani ja mitu kohvikut.

"Ma arvan, et mind valitigi sinna just ettevõtlustausta pärast. Et kuigi Uuskasutuskeskus on MTÜ ja sotsiaalne ettevõte, tuleb teda majandada ikka niiöelda ärimaailma reeglite järgi," selgitab Jüriska, kellele Noore naise tiitel annab kindluse, et ta on liikunud õiges suunas ja annab julgustust innukalt edasi tegutseda.

Teenekate daamide austamine toimus neljapäeval Tallinna Raekojas.

Allikas: http://www.ohtuleht.ee/498971