Tiina Kangro sai Teenäitaja aunimetuse. Kristi Malmberg

Tänavu pälvis MTÜ Eesti Naiste Koostöökett poolt juba kümnendat korda välja antava „Teenäitaja 2012″ aunimetuse ajakirjanik Tiina Kangro.

Tiina Kangro on üle 20 aasta kajastanud puuetega inimesi puudutavaid probleeme ja toonud avalikkuse ette ühiskonnas valusaid küsimusi. Tiina Kangro on Postimehe arvamusartiklite kirjutaja, telesaate «Puutepunkt» produtsent, ajakirja Puutepunktid väljaandja ning Linnalehtede grupi peatoimetaja. Tiina Kangro unistab sellest, et Eesti ühiskonnas ja eriti otsustajate seas tekiks kriitiline mass inimesi, kes suudavad lõpuks hakata aduma sotsiaalsüsteemi tervikuna, seisab MTÜ  Eesti Naiste Koostöökett saadetud pressiteates.

Tänases Eestis on oluline, et oleks ajakirjanike, kes kajastaksid tegelikkust ja propageeriksid tõelisi väärtusi. „Miks ometi ei võiks me selle vassimise, veiderdamise ja ilutsemise asemel, muretseda pärisinimeste pärast, ehitada ja hoida koos ühiskonda, kus meil kõigil, ja meie lastelgi, oleks mõistlik elada?" nii ütleb Tiina Kangro Postimehe arvamusartiklis 06.011.12.

Eesti Naiste Koostööketi poolt omistatava naiste aktiivsust tunnustava Teenäitaja aunimetuse eesmärk on väärtustada ühiskonnas eetikat, parandada poliitilist kliimat, mõjutada suhtlemist ja poliitilist kultuuri, kaitsta isiku õigusi ja vabadusi. Teenäitajaks võib olla avaliku elu tegelane, kes oma tegevusega on mõjutanud eetilisi väärtushinnanguid, arendanud euroopalikku kultuuri, edendanud võrdõiguslikkust, aidanud lahendada ühiskonda ahistavaid kriise või vastuolusid.

Varem on Teenäitaja aunimetuse pälvinud Ülle-Marike Papp, Silvi Ojamuru, Külli Volmer, Ülle Aaskivi, Marina Kaljurand, Viive Rosenberg, Airi Värnik, Siiri Oviir ja Ülle Madise.