Tiina Tiitus: Naiselikkus

Naised tahaksid olla naiselikud aga kuidas seda teha? Mis on naiselik? Mis on see kummaline naiselik müsteerium, millest isegi naised ise aru ei saa? Naiseenergiat on raske sõnadega kirjeldada, sest ta on füüsiliste arusaamade ja omaduste järgi kirjeldamatu. Kuidas kirjeldada valgust, lõhna, ilu või värvi? See avaldub läbi mateeria, sõnade ja tegude, läbi mehelikkuse.

"Ta üldse ei kuula mind! Ta ei mõista mind!" on naised tihti õnnetud oma meestest rääkides. Kui palun neil kirjeldada, kuidas nad tahaks, et mehed käituks, siis tundub mulle, et nad tahaksid olla koos hoopis teise naisega.

Meestele tundub jällegi, et naised jahuvad eesmärgitult ja eimillestki. Veel tundub meestele, et nad on naistele alati midagi võlgu ja seda ei ole kuidagi võimalik tasuda. Mis on see kummaline naiselik müsteerium, millest isegi naised ise aru ei saa?

Naised tahaksid olla naiselikud aga kuidas seda teha? Mis on naiselik? Seda ei õpetata koolis, sellest ei räägi meile emad. Kahjuks paljud ikka arvavad veel, et naiselikkus on võitlus meesenergiaga – oma olemasolu õigustamine, võimu saavutamine, võrdsuse tagamine. Naistel on vaja tõestada, et nad saavad ilma meesteta hakkama. Kuid naised ei saa ilma meesteta hakkama ja mehed ilma naisteta, sest me oleme ühe ja sama erinevad näod.

Loe lähemalt: http://alkeemia.ee/artiklid/Tiina-Tiitus-Naiselikkus/l-12/c-1326/