Töölaadal 28.03.2019 pakuvad ettevõtted tööd vähenenud töövõimega inimestele.

Neljapäeval, 28. märtsil kl 11-14 toimub Astangu Kutserehabilitatsiooni Keskuses (Astangu 27, Tallinn) Töölaat, kus osalevad ettevõtted on valmis tööle võtma just vähenenud töövõimega inimesi.

Juba neljandat korda toimuval vähenenud töövõimega inimestele mõeldud Töölaadal on tavapärase töömessi formaadi asemel rõhk pakutavate tööde kohapeal läbikatsetamisel. See annab tööotsijale parema aimduse, kas töö talle meeldib ja sobib. Samuti saab tööandjalt vahetut tagasisidet, kas tal on selles valdkonnas võimalust tööle saada või vajab veidi täiendamist ja juhendamist. Nii saab tööotsija ka enesekindlust juurde ja leida võimalusi ametil, mille peale ta varem ei tulnud või ei julgenud proovida.

Varasematel aastatel on kohal olnud kohvikukett, kus sai proovida smuutide valmistamist. Veel on kohalolijad saanud proovida koristusfirma seadmete käsitlemist, poekettide kauba sorteerimist, hotellivoodi tegemist jne. Ka sel aastal saavad osalejad saavad tutvust teha programmidega, mida näiteks Swedbank ja Häirekeskus oma igapäevatöös kasutavad. Tööde läbikatsetamine muudab tööotsija ja tööandja omavahelise suhtlemise lõbusamaks ja kaasahaaravamaks ning seeläbi on ka kergem saavutada kontakti. Isegi kui kohe töölepingut ei sõlmita, on võimalik suunduda ka praktikale ja selle käigus oma töösoovis ja oskustes veenduda.

Sel aastal on oma osalusest teatanud 12 ettevõtet – Ragn-Sells AS, ISS Eesti, Express Post, Häirekeskus, Maxima Eesti, Abc Supermarkets, MTÜ LaNoor, Rimi Eesti Food, Manpower, Swedbank, Omniva ja Merimetsa Tugikeskus. Nimekiri ei ole lõplik ja võib veel täieneda või muutuda.

Ürituse Facebooki leht: https://www.facebook.com/events/369179123921582/

Üritus on tasuta ning toimub Astangu Kutserehabilitatsiooni Keskuses (Astangu 27, Haabersti, Tallinn).

Töölaata korraldab Astangu Kutserehabilitatsiooni Keskus koostöös Eesti Töötukassaga.