Eesti Puuetega Inimeste Koja aastakonverents “Elu kui dokfilmis. Kes lavastab kohaliku tasandi sotsiaalkaitset?”

3. detsembril 2019 toimus Eesti Puuetega Inimeste Koja aastakonverents “Elu kui dokfilmis. Kes lavastab kohaliku tasandi sotsiaalkaitset?

Konverents on järelvaadatav Youtube keskkonnast.

Konverentsi fotod on leitavad EPIKoja Facebook lehelt.

Konverentsi suures saalis esinesid ettekannetega Tanel Kiik “Parema sotsiaalhoolekande rahastamise võimalused” ja Jaak Aab “Sotsiaalkaitse kulud ja järgmised vajalikud sammud”.

EPIKoja taskuraadio uues episoodis on juttu puuetega inimeste õiguste kaitsest kohalikes omavalitsustes, täpsemalt räägitakse sellest, millised probleemid kohalikes omavalitsustes toetuste ja teenuste taotlemisel tekkida võivad ning kuidas neid lahendada. Episoodis on kaks intervjuud. Saatejuht Jakob Rosin vestleb Kristi Rekandi ja Juta Saarevetiga. Kristi Rekand on puuetega inimeste nõustaja Eesti Puuetega Inimeste Kojas ning Juta Saarevet töötab Õiguskantsleri Kantseleis, kus tema peamiseks tööülesandeks on jälgida ÜRO puuetega Inimeste Õiguste Konventsiooni rakendamist Eestis. Teises intervjuus räägivad samal teemal Ave Jaaksoniga MTÜ-st Händikäpp ning vandeadvokaat Kalle-Kaspar Sepper.
Podcastid on leitavad: