Skip to main content

Puuetega Inimeste XXV kultuurifestival toimub siiski! 18.-19.juunil Tamsalus

Eesti Puuetega Inimeste Koda koostöös Lääne-Virumaa Puuetega Inimeste Kojaga korraldab 18. -19. juunil Tamsalu Kultuurimajas puuetega inimeste kultuurifestivali, mis tähistab väärikat kahekümne viiendat toimumiskorda. Tegemist on puuetega taidlejate poolt väga oodatud iga-aastase tähtsündmusega, mida tuli koroonaviiruse pandeemia tõttu mitu korda edasi lükata. 

“Oleme selle festivaliga neljandal katsel. Just nii palju kordi on see edasi nihkunud, et nüüd peame korraga nii 25. kui ka 26. festivali,” rääkis Lääne-Virumaa Puuetega Inimeste Koja juhatuse esimees ja festivali peakorraldaja Helmi Urbalu.

on puuetega inimeste kollektiivide esinemine, tänukontsert ja tantsuõhtu Rakvere Rahvamaja suures saalis. Kui eelmistel aastatel oli kultuurifestivalil ka võistluselement, siis tänavu konkurssi ei tule, kuna kollektiivid ei ole saanud eelnevalt proove teha. Selle asemel pakutakse kõigile osalejatele vabal laval esinemise võimalust. Taidlejaid saabub nii Saaremaalt, Pärnust, Võrust kui Narvast. “Kohtumise rõõm on kõige tähtsam,” lisas Helmi Urbalu. 

Festivali tasuta publikuprogramm toimub reedel, 18. juunil kell 11-16.30 ja laupäeval, 19. juunil kell 11-15 Tamsalu Kultuurimajas, Sõpruse 3, Tamsalu, Lääne-Virumaa. 18. juunil toimub festivalilt ka otseülekanne kell 11.00-16.30 Eesti Puuetega Inimeste Koja YouTube kanalilt: youtube.com/epikoda

Bussid publikule Tamsalusse väljuvad Rakvere bussijaama tagumisest parklast 18.06 ja 19.06 kell 9.30 (peatused Kadrina bussijaam ja Tapa bussijaam) ning kell 10.00 ja tagasi mõlemal päeval peale festivali lõppu, orienteeruvalt kell 16.30. 

Eesti Puuetega Inimeste Koda korraldab puuetega inimestele kultuurifestivali alates 1993. aastast. Tegemist on unikaalse ja kõige pikaajalisema traditsiooniga puuetega inimeste kultuurisündmusega Eestis, millel astuvad üles lauljad, tantsijad, instrumentalistid ja näitetrupid üle Eesti. Igal aastal jõuab publikuni paarkümmend erinäolist etteastet nii lastelt, täiskasvanutelt kui ka eakatelt. Juubelifestivali toimumist rahastavad Eesti Puuetega Inimeste Fond koostöös Sotsiaalministeeriumiga, Eesti Kultuurkapital, Lääne-Viru Omavalitsuste Liit ja Rakvere linn.

 

Lisainfo:

Helmi Urbalu

Lääne-Virumaa Puuetega Inimeste Koja juhatuse esimees

+372 5342 9043

virukoda@virukoda.ee

 

Eesti Puuetega Inimeste Koja missioon on puuetega inimeste ja krooniliste haigete elukvaliteedi, ühiskonda kaasatuse ning eneseteostuse võimaluste tõstmine läbi huvikaitse ja koostöö. EPIKoja võrgustikku kuulub 16 piirkondlikku puuetega inimeste koda ning 32 üle-eestilist puudespetsiifilist liitu ja ühendust, samuti 5 toetajaliiget. Kokku esindab EPIKoda umbes 285 organisatsiooni üle Eesti.