[ELIL] Tallinna kodulehel on täiustatud ühistranspordi veebikaart

Uurige ja katsetage, kas annab ka oma käimisi sobitada madalapõhjalise transpordiga!
Tervitab Auli

Tallinna pressiteenistus

4. september 2007

Tallinna kodulehel on uus täiustatud veebikaart

http://soiduplaan.tallinn.ee/?a=p.routes&transport_id=buss&t=xhtml&l=ee  

Tallinna kodulehel on kasutusel uus veebikaart, mis sisaldab lisaks informatsioonile Tallinna ühistranspordi kohta andmeid ka Harjumaa ühistranspordiliinide kohta ja palju muud vajalikku linnainfot.

„Uuelt kaardilt saab iga soovija informatsiooni nii Tallinna kui Harju Maakonna ühissõidukite marsruutide ja sõiduplaanide kohta. Teekonna planeerija annab veebikaardi kasutajale sihtkohta jõudmiseks kõige optimaalsema teekonna, pakub välja variante ühistranspordi liinide valikuks ja arvutab välja sihtpunkti jõudmiseks kuluva aja” selgitas Tallinna Linnakantselei IT direktor Väino Olev. Piltlikult öeldes saab huviline leida endale sobiva transpordivahendi ning konkreetsed ümberistumise kohad, alustades reisi Tallinnast või mõnest Harjumaa vallast soovitud sihtpunkti või ka vastupidi.

Väino Olevi sõnul on kaardil lisaks ühistranspordi informatsioonile suur valik erinevaid infokihte, mis võimaldavad edastada kommunaalvaldkonnaga seotud objektide asukohti, samuti aktuaalset teavet kaevetööde, katkestuste jm operatiivinfo kohta, teavet haridusasutuste, sportimisvõimaluste, tervishoiuasutuste jms kohta. Uus veebikaart annab vaatajale lisaks tavapärasele kaardipildile võimaluse avada teatud suurendusastmes ka linna ortofotosid, ehk kuvada valitud objekte n.ö „linnulennu” vaates.

Veebikaart telliti avatud riigihanke tulemusena parima pakkumise teinud EO Map Lõuna AS-lt. Uue veebikaardi loomiseks kulus kokku üks miljon 50 tuhat krooni