Eesti Puuetega Naiste Ühing tunneb muret puuetega meeste pärast. Pressiteade

Jõulueelsel ajal 23. detsembril toimus Kuusalu Rahvamajas Eesti Puuetega Naiste Ühingu projekti : „Täisväärtuslik pere- ja seksuaalelu puuetega meestele” aastalõpuüritus. EPNÜ koostööpartneriks selles projektis oli Ida-Harjumaa Invaühing. Projekti toetas Avatud Eesti Fond.

Koosviibimisele tuldi Eestimaa erinevatest kohtadest nagu Tartu, Haapsalu, Tallinn ja Harju Maakond, kokku oli osavõtjaid ligi nelikümmend inimest nendest pooled meestsoost. Jõulueelset aega aitas meeleolukamaks muuta muusikakooli õpilased, kellele suur tänu selle eest.

Mõlemad ühingud tutvustasid oma ühingu tegemisi ja kuulati lektoreid: meestearst Olev Poolametsa, kes kõneles meeste seksuaaltervise probleemidest ja nõustamisest ning tegevusterapeut Ain Klaasseni, kes rääkis sisemistest eeldustest toimetulekuks.

Suurimaks kõneaineks oli puuetega meestele suunatud projekt, mida viis läbi Kairi Rohtmets ja teda assisteeris Eda Muru. Uurimistulemusi vaagis ka oma pilgu läbi psühholoog Marika Lahe. Tõdeti, et projekti on vaja kindlasti jätkata, kuna poole aasta jooksul koguda andmeid ja analüüsida vastuseid küsimustikule, see aeg jäi liiga lühikeseks, et teha lõplikke järeldusi.

Antud projekti raport saab olema ka EPNÜ kodulehel: www.epnu.ee  

Mare Abner

EPNÜ juhatuse esinaine

tallinn@epnu.ee