Tähistame Eesti sünnipäeva ja jäädvustame selle Eesti Rahva Muuseumis

Tere kõigile!

Palume saata järgev üleskutse kõigile, kes oleksid valmis ettevõtmises kaasa lööma!

Rõõmu,

Kadi Maria Vooglaid

EMSL

Eesti Mittetulundusühingute ja Sihtasutuste Liit ning Eesti Rahva Muuseum kutsuvad kõiki jäädvustama meie riigi sünnipäeva tähistamist – olgu siis rahvapeo, matka, mängude, kelgutamise, talgute või muuga.

Paneme kirja, mida tegime, teeme fotosid ja videoklippe, ning saadame need Eesti Rahva Muuseumile, et ka aastakümnete ja –sadade pärast saaks meie tehtut näha. Tähistame Vabariigi sünnipäeva rõõmu ja uhkusega!

Lisaks ürituste Rahvamuuseumis säilitamisele püüame kajastada vahvamaid ja vaimukamaid tegemisi Eesti Päevalehes, Vabariigi juubelile pühendet lehekülgedel. Et reporterid ja fotograafid sel tähtsal päeval õiges kohas oskaksid olla ootame teie sünnipäevaplaane hiljemalt 20. veebruariks aadressil eesti90@ngo.ee .

Muuseum ootab saadetisi juubelipäevale järgnevatel nädalatel ning et neid hästi säilitada saaks, peaks seal olema kirjas:

Saatja kontaktandmed: nimi, telefon, aadress
Filmi-, foto-, teksti- ja esemeline materjali juures peab olema kirjas aeg (kuupäev, kuu ja aasta), koht (maakond, vald või linn, küla või tänav, talu või maja ja korteri nuber) ning tutvustus (mis, kes, miks ja muu lisainfo)
EMSLi nõukogu liige Mall Hellam: „Et meil on oma riik, ei ole enesestmõistetav. Olgem siis temaga nii rõõmus kui mures – et ta jätkuks ja kasvaks, tuleb meil endil seda väga tahta ja seda ka teistele näidata. Rahvas annab maale näo ning meie järgi saab mõõta kiindumust ja usku Eestisse.”

Kontaktinfo:

Eesti Rahva Muuseum

Veski 32

50409, Tartu

tel. 7350 400

erm@erm.ee  

www.erm.ee  

EMSL

Toompuiestee 17A

10137, Tallinn

tel. 58 150 617

eesti90@ngo.ee  

www.ngo.ee