Tule, teeme maailmarekordi!

Kuni juuni lõpuni on kõigil eestimaalastel võimalus osaleda unikaalse maailmarekordi püstitamisel, andes oma allkirja maailma enim digiallkirjastatud dokumendile. Esitame kogutud allkirjad muuhulgas Guinnessi maailmarekordite meeskonnale kinnitamiseks – kui läheb õnneks, saab oma nime näha ka rekordiraamatus.

Hääletada saab aadressil www.id.ee/rekord .

Kes ei ole varem ID-kaarti elektrooniliselt kasutanud, saab abi koolitusboksidest, kus abivalmid koolitajad aitavad tulevasi rekordiomanikke digitaalse allkirja andmisel ja annavad nõu ID-kaardi kasutamisega seotud küsimustes. Hääletuspunktid on suuremates Eesti linnades: https://rekord.id.ee/et/allkirjasta-haaletuspunktis/ .

Kampaania eesmärk on aidata inimestel teha esimesed sammud turvalise autentimise ja digiallkirja teel. ID-kaart garanteerib, et inimese antud allkiri on võltsimiskindel ja seaduse silmis võrdne käega antud allkirjaga.

ID-kaardi elektrooniliste kasutusvõimaluste teavituskampaania toimub Euroopa Liidu struktuurifondide programmi "Infoühiskonna teadlikkuse tõstmine" raames. Programmi eesmärk on suurendada olemasolevate elektrooniliste lahenduste kasutamist, soodustada uute e-teenuste teket ning kindlustada turvateadlikkuse tõstmisega infoühiskonna jätkusuutlikku arengut. Programmi tegevusi rahastatakse Euroopa Liidu struktuurifondide vahenditest ja selle kogumaht on 50 miljonit krooni. Programmi tegevused viiakse läbi ajavahemikus 2007–2015.

Parimat

Tiia