Murdke soolised stereotüübid, andke andekatele võimalus!

PRESSITEADE.
Tallinn, 05.08.2008

http://uudisvoog.postimees.ee/?DATE=20080318&ID=183548

 

Euroopa Komisjon on algatanud initsiatiivi*, et aidata erasektori väike ja keskmise suurusega ettevõtetel paremini mõista, kuidas vabaneda soolistest stereotüüpidest ning seeläbi saavutada edu ja tõsta oma konkurentsivõimet.

Soolised stereotüübid omavad märkimisväärset mõju ärisektori tööturul. Ettevõtted ei saa endale lubada soolisetest stereotüüpidest väljakujunenud arusaamadest tekkinud inimpotensiaali raiskamist. Stereotüüpsed arusaamad tekitavad probleeme meestele või naistele omastest tegevustest ja töödest.

Näiteks, kas teadsite, et: 59% uutest ülikoolilõpetajatest ja 80% ärijuhtimise üliõpilastest Euroopas on naised; naised mängivad otsustavat rolli rohkem kui 70% ostuotsuste tegemisel; soolise võrdõiguslikkuse programmid mõjutavad positiivselt töötajate motivatsiooni, loovust ja tootlikkust; firmad, kus on naisi kõige aktiivsemalt edutatud kõrgematele positsioonidele on 18% kuni 69% kasumlikumad oma valdkonnas võrreldes Fortune 500 pingeritta kuuluvate keskmise suurusega ettevõtetega.

Käesoleva initsiatiivi raames toimuvad seminarid 15 Euroopa riigis (Bulgaaria, Tšehhi, Eesti, Prantsusmaa, Saksamaa, Kreeka, Hungari, Iirimaa, Itaalia, Malta, Poola, Portugal, Rumeenia, Sloveenia, Hispaania). Seminarid on suunatud kaubanduskodade, äriühingute, ametiühingute, koolitusfirmade, väike- ja keskmise suurusega ettevõtete juhtidele, personalijuhtidele ja teistele töötajatele, kelle tööülesandeks on parandada väike ja keskmise suurusega ettevõtete konkurentsivõimet.

****

Eesti seminar toimub koostöös BPW Eesti üksusega ja viiakse läbi 13.-15.augustil 2008 hotellis Grand Meriton (Toompuiestee 27, Tallinn).

Seminar on tasuta. Kohtade arv piiratud ja kohti jagatakse sõltuvalt ettevõtte ja potensiaalsete osalejate profiilist.

Lisainformatsioon:
Pille Soome
Eesti koostööpartner
pille@avar.ee  
GSM: 56 48 99 37

Või veebilehelt
www.businessgender.eu