Kurtide päästeabi vajab riiklikku regulatsiooni

Raepress. 12. juuni 2009.
Tallinna linnavalitsuse invakomisjoni korralisel koosolekul tõstatus põhiteemana kuulmispuuetega inimeste päästeabi korraldamise muutmine ning riikliku regulatsiooni vajadus.

Invakomisjoni tööd juhtiv abilinnapea Merike Martinson ütles, et politsei ja päästeameti esindajatega on mitmel korral arutatud probleeme, mis on seotud kuulmispuuetega inimestele kiireloomulise abi tagamisega. „Sõnumi teel edastatav abikutse on teel liiga kaua ning kitsale sihtrühmale turvalise süsteemi loomiseks on vajalik riiklik regulatsioon,“ ütles Martinson. „Invakomisjoni otsusega teeb Tallinna linnavalitsus vastava pöördumise majandus-ja kommunikatsiooni-, sise- ja sotsiaalministeeriumile juriidilise ja tehnilise korra väljatöötamiseks. Edastaja peab olema fikseeritav ja sõnum identifitseeritav ning teenus tasuta.“
Invakomisjoni koosoleku päevakorras oli ka tugiisikuteenus puudega lapsele tavalasteaias ja -koolis, Tallinna erivajadustega laste koolide tulevikuperspektiiv ning tugiisikuteenus psüühikahäiretega ja vaimupuudega inimestele Tallinnas praegu ja edaspidi.

Tallinna linnavalitsuse invakomisjon käib koos neli korda aastas ja sinna kuuluvad haridus-, sotsiaal- ja tervishoiuameti, puuetega inimeste erinevate organisatsioonide ja linnaosavalitsuste esindajad.