[ELIL] Pressiteade: Heategevuslik uuskasutusdisaini näitus-müük Solarises

9.-21. veebruaril leiab Solarise keskuses aset ökoloogiasõbralike disainesemete heategevuslik näitus-müük, mille tulust toetatakse Eesti Liikumispuudega Inimeste Liitu, et soetada kõnnirobot 4-12-aastastele lastele (www.elisabet.elil.ee). Näitusel saab vaadata ja osta taaskasutusprintsiibil värskendatud ja ümberdisainitud vintage-mööblit, Reet Ausi uuskasutus-disainrõivaid, Kristjan Induse kelmikaid sisustuselemente, Anni Varmi ootamatu vormiga valgusteid ja Eesti ehtekunstnike loomingut.

Müüki tulev vintage-mööbel, mida sai detsembri alguses näha ka Soosoo galeriis, on sündinud projektis, kus disainerid Inge Peetris, Eve-Lii Sandre (Sadolini Värvikeskus) ja Marit Mõrd koostöös mitmete Eesti ettevõtetega renoveerisid kasutatud mööblit aastatest 1940-1990, andes sellele uue näo ootamatu lisamaterjali, värvilahenduse, dekoratsiooni või muutunud funktsiooniga. Enamus renoveerimiseks kasutatud materjale olid seisma jäänud tooted ja tootmis- või laojäägid, seega uuestisündinud mööbliesemete eesmärk on propageerida taaskasutust ja uuendusmeelset säästlikku mõtteviisi.
Kahel nädalavahetusel toimuvad Solarise keskuses paralleelselt uuskasutusnäitusega ka töötoad, kus Sadolini Värvikeskuse eksperdid näitavad ning juhendavad, kuidas renoveerida kasutatud mööblit, samuti valmistatakse kohapeal ehteid ja tarbeesemeid.

Projekti toetavad: Profiil Pluss, Sadolini Värvikeskus, Tederdisain, Espak, Nevotex Eesti, Männiku Saekoda, Uuskasutuskeskus, Lahepuu OÜ, Soosoo galerii, Põrrand ja Zein, Smartex Disain, SR Veod, Alfalend OÜ

Lisainfo:
Inge Peetris
50 57099
inge.peetris@gmail.com  

Auli Lõoke
Eesti Liikumispuudega Inimeste Liidu tegevjuht
5293144
elil@elil.ee