Skip to main content

Õpitud keelud. Karoli Hindriks, ettevõtja

Kas lähiajal ilmub mõni tark, kes nõuab, et „Kevade” tuleb ümber kirjutada nii, et Arno käib mitte Teele, vaid Kiirega, küsis haridusminister Tõnis Lukas retooriliselt 12. augusti valitsuse pressikonverentsil, nimetades homoabielude „propageerimist” „vana maailma väljasuremise strateegiaks”.

Viimastel nädalatel on üles kerkinud debatt samasooliste kooselu seaduslikust reguleerimisest. Pärast haridusministri arvamusavaldust on arutelu keskmes ka samasooliste armastus üldisemalt. Mina soovin aga näidata, et IRL ei ole sallimatuse lipulaev, seal on ka tolerantsema maailmavaatega liikmeid.

Heitkem pilk maailma: juba 1989. aastal võeti Taanis vastu seadus, millega samasoolised paarid võisid oma kooselu registreerida (1993 Norras, 1995 Rootsis, 1998 Hollandis, 2002 Soomes). Eestis olid Nõukogude ajal homoseksuaalsed suhted kriminaalkorras karistatavad. Paljud praegused arvamusliidrid on kasvanud keskkonnas, kus homoseksuaalsusega seostati keelatud ja karistatavat tegevust. Uue iseseisva Eesti aeg saabus ühes isikuvabadustega, kuid ometi jäid mõned juurutatud/õpitud keelud püsima.

 

Loe lähemalt: 25.08.2010 Eesti Päevaleht http://www.epl.ee/artikkel/582308