Suguhaiguste testi saab teha ka kodus. Vilve Torn

Uus veebileht julgustab ennast suguhaiguste suhtes kontrollima ja arsti külastama.

Esmakordselt Eestis saavad nüüd kõik soovijad end kodus levinumate suguhaiguste suhtes anonüümselt ning kiirelt testida. Terves Baltikumis uudse süsteemi peaeesmärk on julgustada inimesi, kellel on tülikas arsti poole pöörduda, ennast siiski kontrollima ja kindlate tulemuste puhul ka arsti külastama.

„Meelehead teeb see, et uudset testimise võimalust eelistavad just mehed, kes eri põhjustel kalduvad arstikülastust kõige sagedamini edasi lükkama,” ütles diagnostikalabori Quattromed HTI Laborid arendusjuht Kai Jõers…

 

Veebilehel www.testikodus.ee  saab tellida proovivõtmise komplekti koos täpsete juhistega.

 

Lähemalt loe: 17.06.2010 Eesti Päevaleht http://www.epl.ee/artikkel/578741