[ELIL] Võltsitud parkimiskaartide kasutajad hakkavad Tallinnas trahvi maksma

Raepress: 30. august 2011. Võltsitud parkimiskaartide kasutajad hakkavad trahvi maksma.
Tallinna Transpordiamet ja AS Ühisteenused poolt loodud veebirakendus võimaldab kontrollida liikumispuudega juhi ja liikumispuudega või pimedat inimest teenindava sõidukijuhi parkimiskaardi kehtivust Tallinnas.

Tallinna Transpordiamet ja AS Ühisteenused lõid elektroonilise parkimislubade süsteemi www.parkimine.ee raames Liikumispuudega juhi ja liikumispuudega või pimedat inimest teenindava sõidukijuhi parkimiskaardi kehtivuse kontrolli võimaldava veebirakenduse. Nüüdsest saab nende parkimislubade kehtivust operatiivselt kontrollida mobiilse päringu abil.

Augusti keskpaiku loodud veebirakenduse eesmärk on korrastada liikumispuudega juhi ja liikumispuudega või pimedat inimest teenindava sõidukijuhi parkimiskaartide kasutamist Tallinnas. Abilinnapea Taavi Aasa sõnul tingis sellise rakenduse loomise parkimiskaartide kuritarvitamine. „Edaspidi saab tänaval otse auto kõrval kontrollida, kas liikumispuudega juhi ja liikumispuudega või pimedat inimest teenindava sõidukijuhi parkimiskaart on üldse väljastatud ja kaua see kehtib,“ ütles Aas.

ASi Ühisteenused juhatuse liikme Alar Vasemägi sõnul on uue süsteemi abil avastatud mitmeid võltsitud liikumispuudega juhi ja liikumispuudega või pimedat inimest teenindava sõidukijuhi parkimiskaarte. “Kõige rohkem on võltsitud parkimislubadega pargitud sõidukeid Tallinna Vanalinna parkimisalal ja selle lähiümbruses. Tänu uuele süsteemile saame kindlustada puuetega inimestele tulevikus paremad parkimisvõimalused.” Alar Vasemägi lisas, et veebirakenduse vastu on tundnud huvi ka teised kohalikud omavalitsused, kellega hetkel käivad läbirääkimised koostöö osas.

Võltsitud liikumispuudega juhi ja liikumispuudega või pimedat inimest teenindava sõidukijuhi parkimisloaga Tallinna tasulisel valveta parkimisalal pargitud sõiduki avastamisel vormistatakse auto kasutajale viivistasu otsus või valesti parkimise korral määratakse munitsipaalpolitsei ametniku poolt trahviotsus.