Mandret kahtlustatakse kupeldamisele kaasaaitamises. Kadri Ibrus

Sadakonnast tantsijana tööle suundunud naisest paljud pidid hoopis intiim­teenuseid osutama.

Eile vahistas prokuratuur ametlikult pelgalt striptiisitaride vahendamisega tegeleva agentuuri Eurostrip juhi Indrek Mandre. Kinni peeti mees nüüd aga kahtlustatuna prostitutsiooni vahendamisele kaasaaitamises pika aja jooksul. Eilsest alates viibib ligi sadakonda naist ühte Luksemburgi klubisse vahendanud Mandre kauni augusti alguseni vanglas.

Riigiprokurör Steven-Hristo Evestus taotles eile esialgu 48 tunniks kinni peetud Mandre vahi alla võtmist eeluurimise ajaks ja kohus rahuldas selle, võttes Mandre vahi alla kuueks kuuks.

Evestuse sõnul õnnestus neil teha edukat koostööd õiguskaitseorganitega Luksemburgis. Luksemburgi klubiga seotud isikud, kellega Mandre koostööd tegi, on samuti kinni peetud. Uurimise huvides ei soovi prokuratuur praegu avaldada selle klubi nime. Eesti Päevalehe andmetel on Mandre kinnipidamise puhul tegemist teadaolevalt esimese nii mahuka juhtumiga, kus vilja on kandnud Eesti ja välismaa õiguskaitseorganite koostöö selle kuriteoliigi uurimisel. Mandret kui Eesti-poolset prostituutide vahendajat saab kahtlustuse kohaselt käsitleda kogu vahendajate grupi ühe osana.

Eesti Päevalehele oli nõus oma loo ära rääkima ka üks naine, kelle Mandre vahendas Kreekasse. Ka tema sõnul ootas teda seal ees hoopis teist laadi töö, kui Mandre talle esialgu lubanud oli. Ehk eeldati intiimteenuste pakkumist, millest ta keeldus. „Mul olid enesetapumõtted, et ma ei vea välja nendes tingimustes, ma ei saa niimoodi elada. Mõtlesin, kuidas tappa, et oleks vähem valus,” rääkis naine. „Mul oli nii sügav depressioon, et istusin seal klubis kohal ega suutnud midagi teha. Mult nõuti võlgade maksmist: kohe esimesel päeval olin võlgu, sest pidin tasuma lennupiletite eest. Helistasin Mandrele, et meie lepingut ei täideta. „Sa ütlesid, et hakkad meid kaitsma, lepingu järgi sa pidid seda tegema.” Ta ütles, et püüab läbi rääkida. Aga neid tingimusi ikka ei täidetud. Ma ütlesin, et tahan ära tulla. Aga Mandre ütles, et piletid pead ju tasa tegema. Ta ei teinud mitte midagi meie kaitseks.” Selle naise loost loe esmaspäevasest Eesti Päevalehest.

Allikas: Eesti Päevaleht, 11.02.2012 http://www.epl.ee/news/eesti/mandret-kahtlustatakse-kupeldamisele-kaasaaitamises.d?id=63904121

Samas ka: Riigiprokurör: kutsume Mandre ohvreid üles endast teada andma. Kadri Ibrus

Kriminaalmenetluse praeguses seisus peaks võimalikele ohvritele olema tagatud julgus läbielatust vabalt rääkida.

Riigiprokurör Steven-Hristo Evestus kutsub kõiki inimesi, kes tunnevad end Indrek Mandre tegevuse ohvritena, üles endast teada andma.

Indrek Mandre väidab, et naised on välismaale läinud vabatahtlikult, ja viitab nendega sõlmitud lepingutele. Mida ütlete selle kohta?

Selle kuriteo seisukohalt, mida kahtlustuses praegu ette heidame, ei ole sellel asjaolul olulist tähendust. Kui aga peaks kinnitust leidma, et keegi sunniti minema jne, siis räägiksime juba hoopis teistest kuritegudest.

Sooviksin teha üleskutse ning paluda riigiprokuratuuri või keskkriminaalpolitseiga ühendust võtta kõikidel neil naistel, kes on Indrek Mandre ja Eurostripi kaudu sattunud tööle välisriiki ja kellelt on eeldatud intiimteenuste osutamist.

Allikas: Eesti Päevaleht, 11.02.2012 http://www.epl.ee/news/eesti/riigiprokuror-kutsume-mandre-ohvreid-ules-endast-teada-andma.d?id=63904149

Loe ka samal teemal artiklit Eesti Päevalehest: "Vaimupuudega tüdruku kupeldajad mõisteti vangi. Kadri Ibrus"