Downi sündroomiga laps tuli emale armastust õpetama

Anu Loigu (37) jaoks oli teise lapse ilmaletulek alguses suur vapustus, kuid praeguseks on Downi sündroomiga Lote-Liisi ema elu heas mõttes pea peale pööranud ja toonud nende peresse palju arenguid, kirjutab ajakiri Naised.

Lote-Liis sündis keisrilõikega enneaegsena, kaaludes vaid 950 grammi ja olles 35 cm pikk ning raseduse ajal kahtlustatud Downi sündroomi risk sai pärast lapse sündi kindla diagnoosi näol kinnitust.

Esimesed kolm ööpäeva Anu ainult nuttis ega suutnud süüa, kuid väga palju abi oli tal toetavast mehest.

Kuid juba Lote-Liisi kuvöösi juures istudes sai ta esimese märgi, et on vaja õppida eluprobleeme kõrgemalt ja avaramalt vaatlema, kui kuulis meditsiinipersonali rääkimas Doreen Virtue’ raamatust «Inglite sõnumid».

«Ma olen Lote-Liisile kõige tänulikum selle eest, et sattusin vaimsele teele. Ta on mu elu täiesti teistpidi pööranud,» tunnistas Anu, kes varem sahmis palju ringi ja pidas mitut töökohta korraga.

«Kui Lote-Liis sündis, siis tundsin, et ma ei taha enam vanade asjadega tegeleda. Olen mõelnud, et soovin neljandat last ka,» ütles siiralt naine, kes sünnitas varsti pärast Lote-Liisi ka kolmanda tütre.

Pärast Lote sündi hakkas Anu Universumit tänama – selle õppetunni eest ja selle armsa lapse eest. «Tänasin Universumit selle eest, mis mul juba on, mitte ei nutnud enam taga seda, milest ma ilma olin jäänud. Üritasin näha igas väikses asjas head. Ja see on mind aidanud.»

Anu pääses depressioonist ja on leidnud sisemise tasakaalu – ta on aru saanud, et muretsemine on negatiivne energia ning proovib rasketel hetkedel mitte muretseda.
 

Toimetas Marina Lohk, vanemtoimetaja
 
Allikas: http://www.naine24.ee/734852/downi-sundroomiga-laps-tuli-emale-armastust-opetama/