Meestearst: teame homolapsendamisest liiga vähe. Toimetas Katrin Rohtla

Meestearst Kristjan Pomm on veendunud, et tänapäeval teatakse veel liiga vähe, kuidas mõjutab homoperes kasvamine lapsi, kuid usub, et teatud erandjuhul tuleks homoperele lapsendamise lubamist siiski kaaluda.

."Olles veendunud, et tõenduspõhised teadmised on need, mille järgi antud küsimuses joonduda, siis on liialt vähe tänases maailmas teadmisi selle kohta, milline on mõju samasoolises paarisuhtes kasvavate lastele või on neist liialt vähe laiemale avalikkusele räägitud," kirjutab Tartu Ülikooli kliinikumi meestekliiniku arst Kristjan Pomm Postimehe arvamusportaalis.

"Kuidas samasooliste lastevanemate puhul kujunevad lapse väärtushinnangud, millist mõju võivad avaldada lastele kaaslaste ja ümbritseva sootsiumi suhtumised ja seisukohad samasooliste koosellu?" selgitab Pomm, et oluline on teada, millised on sellise kooselumudeli korral riskid lapsele.

Kahelda ei tasu ka selles, et samasoolised lapsevanemad soovivad oma ühise hoole all olevale lapsele parimat, kuid Pommi sõnul tuleks edasiste otsuste tegemisel esikohale seada lapse huvid ja õigused ning mõelda, et millised saavad olema võimalikud samasooliste kooselu kaugmõjud lapse arengule ja käekäigule.

Allikas: Õhtuleht 7.09.2012 http://www.ohtuleht.ee/491435