ETNA ettevõtlik naine 2012 on talunik Piret Pihel

Mittetulundusühing ETNA Eestimaal andis täna kuuendat korda välja ettevõtliku naise tiitli, kelleks sai Tapa valla talunik Piret Pihel.

Eesti maapiirkondades elab sadu naisi, kes on ettevõtjana saanud tuule tiibadesse mittetulundusühingult ETNA Eestimaal, mis pidas täna Paides kümnenda sünnipäeva seminari ja kontaktmessi, vahendas "Aktuaalne kaamera".

ETNA Eestimaal juhatuse esinaine Sirje Välmann peab ühingu suurimaks teeneks maal elavate ja tegutsevate naiste kaasamist ettevõtlusesse.

Nende hulgas on tööl käivaid naisi, kellele põhitöö ei paku piisavalt väljakutseid, aga ka neid, kes on väikeste lastega kodus või hooldavad oma pereliikmeid.

Ühing andis täna juba kuuendat korda välja ettevõtliku naise tiitli ja selle sai Tapa valla talunik, endine Lehtse valla vallavanem Piret Pihel.

"Ettevõtluse juurde on toonud see, et mu vanaisa kunagi ostis maad Lehtse valda, nüüd on see siis Tapa valda ja mina kui pärija võtsin selle talu üle," ütles Pihel.

Pihel tõdes, et naisena ettevõtja olla on suur koormus.

"No seda küll, aga mina tehnikat ei karda, mulle meeldib põllutöö ja ma hea meelega teen seda. Aga muidugi see ei ole põhiline töö, mulle meeldib ka väga palju igasuguseid huvitegevusi teha."

Allikas: ERR, uudised, 8.02.2013  http://uudised.err.ee/index.php?06272237