Erivajadustega inimese isiklik abistaja, kes ta on? Kursus Tartu Rahvaülikoolis 26.03.2013

Tiia Järvpõld tutvustab kui oluline on isiklik abistaja, kelle tööst veel eriti hästi ei teata, erivajadustega inimesele. Erivajadustega inimesele, kes soovib olla õnnelikult edukas ja täisväärtuslik nii iseendale kui ka teistele. Samuti räägitakse, kuidas puudega laps on lihtsalt laps ning kui tähtis roll on perel, et erivajadustega inimene julgeks hakata iseseisvalt elada oma elu.

Erivajadustega inimesel ei pruugi olla hoolealuse roll, abistamine on mingil tasandil vastastikune. Tiia räägib, kuidas saab toetada erivajadustega inimesel muuta suhtumist endasse ja maailma, ning et tulevased isiklikud abistajad saaksid aru, kui vajalik, kasulik ja edukas võib see amet olla ka neile endile.
Isiklik abistaja abistab erivajadustega inimest (klienti) toimingutes, millega erivajadustega inimene ise toime ei tule. Isiklik abistaja ei tohi kindlasti kliendi eest otsustada, mis on talle parem või halvem. Tiia on hakanud naljaga pooleks ütlema, et isiklik abistaja on mu vari või siis minu käed ja jalad, kuid mitte minu pea.

Kindlasti on loengus mõtlemist ja kaasa tegutsemist osavõtjatele. Vajame selleks head tuju ja loovust.

Loengul lööb kaasa ka coachingu koolitaja Kaupo Saue ja Tiiaga on kaasas isiklik abistaja.

Tule ja tutvu, kas isiklikuks abistajaks olemine võiks olla Sinu jaoks. Sügisel on plaanis jätkata mahukama kursusega isiklikule abistajale.

Vt lähemalt: http://www.rahvaylikool.ee/