Sooline palgalõhe kinoekraanil ja mõttevahetuses Artise kinos.

Jüripäeval kogunegu Artisesse kõik need, keda sütitab soolise palgalõhe teema. Kell kolm algab seal spetsiaalne seanss Nigel Cole’i väärtfilmi “Made in Dagenham” (2010) ning pärast linastust saab mõtteid vahetada, mis siis ikkagi valesti on.

Hasartmängumaksu nõukogu toel ja koostöös Briti saatkonnaga toob MTÜ Kodanikukoolitus Eestisse näitamiseks Nigel Cole’i väärtfilmi "Made in Dagenham" (2010), mis käsitleb Fordi tehase naistöötajate väljaastumist võrdse palga nimel 1968ndal aastal. Tegemist on Suurbritannias loodud tõsielusündmustest lähtuva suure üldistusjõuga teosega, mida on pärjatud mitmete auhindadega. Film annab tõese pildi võitlusest võrdse palga eest ja ühiskonnas valitsevate sooliste eelarvamuste vastu. MTÜ Kodanikukoolituse eestvedamisel linastub film eestikeelsete subtiitritega.

Ligi kahetunnisele filmivaatamisele järgneb mõttevahetus palgaerinevuste ning selle põhjuste teemal. Aruteluseminarile kaasatakse väliseksperte Norrast ja Suurbritanniast, samuti Eesti asjatundjaid. Ootame ka publiku mõtteid ja arvamusi antud teemal.

Filmiõhtu toimub 23. aprillil 2013 kell 15:00 kuni 18:30 Tallinnas, kino Artise väikses saalis. NB! Film algab täpselt kell 15:00!

Film linastub vaid ühe korra, seega kiirusta, sest kohtade arv on piiratud!

Lisainfo ja registreerimine:

Anu Viltrop, anu@kodanikukoolitus.eu

Tel: 56 659 118