Sünnitusmaja jõulublogi: emapiim tuleb Tallinnasse isegi Kilingi-Nõmmelt! Dr Annika Tiit, Ida-Tallinna Keskhaigla Naistekliiniku neonatoloogia osakonna juht Naistekas

Kõik lapsed ei sünni siia ilma õigel ajal – mõnel on kole kiire ja sünd on enneaegne. Sellised titad on väga õrnad, sest kogu nende organism ei ole veel kaugeltki küps. Emapiim kohe sünnist alates on see, mis paljud probleemid lahendab. Paraku ei pruugi oma emal piima olla ja siinkohal tuleb appi emapiimapank. Selline pank, kuhu teised imetavad emad oma piima annetada saavad, töötab meie haiglas juba kolm ja pool aastat – ja edukalt!

Doonoriteks on toredad ja lahtise südamega naised, umbes pooled neist emad, kelle enneaegsed lapsed on samuti vajanud sünnijärgselt doonorpiima. Kõige kaugemal Tallinast elav doonor on meil Kilingi-Nõmmelt!

Teise ema piima ei maksa peljata – doonoritele on karmid nõuded (näiteks ei tohi ta suitsetada ja tarvitada ravimeid), nende tervist kontrollitakse põhjalikult vereanalüüsiga. Ka piima kontrollitakse (et ei oleks mikroobe) ning piim pastöriseeritakse. Piim säilib eritingimustes isegi kuni pool aastat!

Sel aastal on piimapanga varusid täiendanud juba üle 30 ema. Suur-suur aitäh teile ja kauneid jõule kõigile!

Allikas: http://naistekas.delfi.ee/joululeht/joulud/sunnitusmaja-joulublogi-emapiim-tuleb-tallinnasse-isegi-kilingi-nommelt.d?id=67512230