Euroopa Pimedate Liidu euroasjade komisjoni aastakoosolek toimub sel nädalavahetusel Eestis.

Eesti Pimedate Liit, Pressiteade 14. september 2017

Eesti Pimedate Liidul on hea meel vastu võtta külalisi Euroopast. 16. ja 17. septembril toimub Tallinnas Euroopa Pimedate Liidu (EBU) euroasjade komisjoni aastakoosolek. EBU euroasjade komisjoni eesmärk on jälgida Euroopa Liidu tasandil käsitletavaid regulatsioone ja seadusi ning seista selle eest, et neis oleks arvestatud nägemispuudega inimeste õigusi ja huve.


Koosolekul on esindatud 22 riigi nägemispuudega inimeste katusorganisatsioonid, 20 neist on Euroopa Liidu liikmesriikidest ja 2 väljastpoolt Euroopa Liitu (Šveitsist ja Türgist). Selleks koosolekuks tulevad Eestisse 51 delegaati ja kõneisikut.


Koosolekul arutatakse mitut olulist teemat. Nimetada võib näiteks Marrakechi lepingu ratifitseerimisega seonduvat. Marrakechi leping reguleerib intellektuaalse omandi kaitset. Lepingus käsitletakse muu hulgas väljaannete kohandamist nägemispuudega või mõne muu lugemist takistava puudega inimestele sobivasse formaati ja nende kättesaadavust nii Euroopa Liidus kui ka väljaspool seda. Teise põhiteemana tulevad arutelule euroasjade komisjoni tegevused, mis on seotud Euroopa Ligipääsetavuse Akti ja nägemispuudega inimeste huvikaitsega selle seaduse raamistikus. Lisaks keskkonna kohandustele on oluline, et ka pimedad ja vaegnägevad inimesed saaks uudseid e-teenuseid ja digiseadmeid kasutada.


Koosoleku päevakava on tihe ja teemade ring mitmekesine. Eesti Pimedate Liit teeb kõik endast oleneva, et meie kolleegidel Euroopast oleks Tallinnas meeldiv viibida ning et arutelud oleksid edasiviivad.
 
 
Ago Kivilo
Eesti Pimedate Liidu esimees
www.pimedateliit.ee
www.facebook.com/pimedateliit