Alates oktoobrist saad taotleda riigipoolset soodustust elektrilise ratastooli ja kaasaskantava kaldtee hüvitamiseks. Sotsiaalkindlustusamet

Elektrilise ratastooli või kaasaskantava kaldtee taotlemiseks mine eriarsti, füsioterapeudi või tegevusterapeudi juurde, kes tuvastab abivahendi vajaduse ja väljastab tõendi. Kaldteede vajaduse võib tuvastada ka perearst. Kui nende abivahendite vajadus on kirjas rehabilitatsiooniplaanis, siis eraldi tõendit vaja ei ole.

Peale abivahendi tõendi saamist pöördu abivahenditega tegelevasse ettevõttesse, kelle nimekirja leiad Sotsiaalkindlustusameti kodulehelt (XLSX). Abivahendiettevõttes saad koos sealse spetsialistiga leida sulle sobivaima abivahendi ja lisavarustuse. Abivahendi ettevõttes selgub sinule sobiva abivahendi hind. Riigipoolse soodustuse saamiseks esita erimenetluse taotlus (DOCX) Sotsiaalkindlustusametile.

Erimenetluse saad esitada ka e-postiga, Sotsiaalkindlustusametis käimata. Saada taotlus meile e-postiga aadressil info@sotsiaalkindlustusamet.ee. Taotlusele lisa abivahendi tõend, mille võid saata ka telefoniga tehtud pildina ja hinnapakkumine.

Erimenetluse taotlusele vastame kuni 30 päeva jooksul, kuid proovime seda teha võimalikult kiiresti.