Puudega naine & perekonnaõigus. Tasuta koolitus 16.11.2021 kell 11.00

Kutsume Sind osalema erivajadusega naistele mõeldud koolitussarjas ja kogemuskohvikus. Meie kolmas kokkusaamine toimub 16. novembril kell 11.00 Eesti Puuetega Inimeste Kojas. Sellel korral räägime perekonnaõigusest. Meid külastavad jurist KAILI-HELINA KOLTS ning feministist poliitik MARIANNE MIKKO.
Loengus annab Kaili-Helina Kolts ülevaate perekonnaõigusest ning toob näiteid tuginedes oma praktikale. Hiljuti ilmus Marianne Mikko sulest esseekogumik “Naise koht”, sestap otsime kogemuskohvikus koos vastuseid küsimusele “Kellele kuulub naise keha?”
 
PÄEVAKAVA
11:00-11:30 Saabumine ja tervituskohv
11:30-12:00 Projekti tutvustus ja sissejuhatus puuetega naiste inimõigustesse
12:00-14:00 Moodul III, loenguosa, perekonnaõigus
14.00-15:00 Kohvipaus
15:00-17:00 Feministist poliitik Marianne Mikko “Kellele kuulub naise keha?”
17:00-17:30 Ühine küsitluste täitmine, kohvipaus
17:30-18:00 Tunnistused, tänusõnad, kojuminek
Päeva modereerib Helpificust KRISTINA AMOR.
NB! Koolitus on tasuta, kuid vajalik on eelregistreerimine. KOHTADE ARV ON PIIRATUD!
NB! Koolitusel osalemiseks palume registreeruda telefonil 5660 4642 või alljärgneva lingi kaudu https://docs.google.com/…/1FAIpQLSeVYexkOfTvIb…/viewform
Kui Sul on küsimusi, siis palun helista julgesti 5660 4642 või saada e-kiri aadressile kristina.amor@helpific.com.
 
LEKTORITE LÜHITUTVUSTUS:
Kaili-Helina Kolts on väikeettevõtja, kes töötab igapäevaselt juristina. Ta esindab kliente kohtus ja teistes ametiasutustes põhiliselt tsiviil- ja haldusasjades. “Minus on üsna kõrge õigluse janu ning mulle meeldib õigus ja õiglus,” ütleb Kaili-Helina.
Loengus annab ta ülevaate perekonnaõigusest ning toob näiteid tuginedes oma praktikale. “Soovin julgustada naisi abi küsima ja selgitusi saama. Kindlasti juhatan kätte mõned kohad veebis, kus naised saavad tutvuda oma õigustega.”
Marianne Mikko on feministist poliitik, kelle teeneks võib pidada Eestis naiste õiguste eest seismist. Ta on kirjutanud hulgaliselt nii artikleid kui ka raamatuid. Hiljuti ilmus tema sulest esseekogumik “Naise koht”, kus muuhulgas on üks peatükk pühendatud naise kehale.
 
Koolitussari “Õigusteadlik puudega naine” koosneb kokku kümnest moodulist. Koolitus on osalejatele tasuta ning hüvitame ka transpordikulutused koolitusel osalemiseks. Kui vajad tõlki (viipekeel, vene keel vms), palume meid sellest aegsasti teavitada. Kõigile lõpetajatele garanteerime koolituste läbimist tõendava tunnistuse ja tänutäheks isikliku panuse eest ka üllatuse! Koolitussari viiakse läbi Avatud Eesti Fondi projekti „Mitte midagi puuetega naistele puuetega naisteta!“ raames. Projekti koduleht: https://neurofibromatoos.ee/naine/
 
COVID-19 MEELESPEA:
* Palume Sul käituda vastustundlikult ning jääda koju, kui tunned end tõbisena.
* Tagame Sulle kohapeal maskid ja desinfitseerivad vahendid. Palume neid kindlasti kasutada.
* Hoiame osalejate arvu piiratuna ning ruumipaigutuse hajutatuna.