Tegevuskeskuse kevadhooaeg 2023 alustab 6. veebruarist

Tallinna Puuetega Inimeste Koja tegevuskeskuses (Endla 59) algab 6. veebruarist projekt “Puuetega inimeste vaimset ja füüsilist tervist toetavate harrastuste kevadhooaeg 2023”
Olete oodatud osalema järgmistes tegevustes:

1) Treening füüsilise vormi tugevdamiseks ja hoidmiseks toimub esmaspäeviti kell 14.00-15.00 perioodil 6.veebruar kuni 22.mai 2023.
Osalemine tasuta!
Treeningul tehakse keha tugevdavaid ja vastupidavust tõstvaid harjutusi, mis toetavad samas ka liigeste liikuvust ja paindlikkust.
Treeningule on oodatud kõik huvilised. Harjutusi saab kohandada vastavalt erivajadustele.
Kõik vajalikud treeningvahendid on kohapeal olemas. Pane selga mugavad riided, võta kaasa veepudel ja hea tuju.
Regulaarne liigutamine annab parema enesetunde, rohkem energiat, hea vormi ja rõõmsa meele!
Treeninguid juhendab toitumis- ja liikumisnõustaja Külli Raudsepp-Vihuri – Tallinna ja Harjumaa Puuetega Naiste Ühingu liige.

2) Mälutreening kolmapäeviti kell 15-16: 8. ja 22. veebruaril; 8. ja 22. märtsil; 5. ja 19.04; 3. ja 17.05.2023. Osalemine tasuta!
Mälutreeningut juhendab Reet Trei.
Mis on mälutreening? Mälutreeningu juurde kuuluvad virgutusharjutused ja erinevate ülesannete lahendamine, mälutreening arendab, kinnitab, et ka eakad suudavad õppida, meenutada ja omandada uusi teadmisi. Mälutreening õpetab, milliseid tehnikaid saab mälu parandamiseks igapäevases elus kasutada. Praktikas, ehk igapäevases elus, on erinevatest mnemo tehnilistest võtetest kasu nii eakatele kui ka noorematele inimestele-igapäevane infotulv on nii suur, et ei salvesta kogutut püsimällu.
Mälutrennis lahendatavad ülesanded nõuavad erinevate tunnetuslike oskuste koostööd, arendavad pikaajalist mälu, keskendumisvõimet, järeldusvõimet, loogikat, keelt. Ülesanded on lõbusad ja nende lahendamisega saab igaüks hakkama. Alati kontrollime tulemusi, võrdleme ning arutame, mis tekitas raskusi, mida ülesanne arendas. Tutvustatakse ka teooriat – näiteks aju osadest – millised sagarad täidavad milliseid funktsioone, millised on mälu liigid, milliseid toidud on ajule head.

3) Kunstiteraapia avatud stuudiol on 2 gruppi perioodil 6. veebruar kuni 22. mai.2023. Osalemine tasuta!
I grupp toimub esmaspäeviti kell 11.30-13.00, selles grupis on lisaks juhendajale ka abistaja. On veel paar vaba kohta.              Vajalik eelregisreerumine e-aadressil tiiu@tallinnakoda.ee .
II grupp toimub esmaspäeviti kell 15.30-17.00. Kohad on täis!
Kunstiteraapia on mõeldud täiskasvanud puuetega inimestele (eelistatud Tallinna Koja liikmesühingute liikmed).
Võta kaasa põll, mis hoiab su riided puhtana.
Kunstiteraapia avatud stuudios valib igaüks ise, mida antud tunnis soovib teha – joonistada, meisterdada, teha kollaaži või savitööd, tunneme end vabalt ja loovalt. Joonistamise oskus ja eelnev loovtöö kogemus ei ole oluline, juba lihtne pintslitõmme on loov ja kannab endas sõnumit. Kunstiteraapia avatud stuudio pakub lihtsalt rõõmu jõukohasest, juhendatud ja eesmärgipärasest ühisest loovtegevusest, sest koos luues saavad üksteiselt tuge kõik osalejad.
Juhendaja kunstiterapeut Kristiina Kask on lõpetanud Tallinna Ülikoolis kunstiteraapiate magistriõppe ja töötab kunstiterapeudina Tarbatu Tervisepargi rehabilitatsiooni meeskonnas. Täiendanud ennast, õppides erinevate keraamikute juures ning keraamika algkursusel Kunstiakadeemias. Kristiina tee kunstiteraapiani tuli läbi isikliku kogemuse – avastades, et keeruliste aegadega aitas toime tulla loovtegevus. Joonistamine või lihtsalt sirgeldamine, savist kausikese voolimine vms tegelemine aitas mõtteid korrastada, tõstis tuju ning paariks tunniks ununesid kõik probleemid.