Euroopa puuetega naiste võrgustik – konverents

2.05.07 – 4.05.07 toimub Saksamaal Berliinis konverents “Euroopa Puuetega Naiste Võrgustik”

Eesti Puuetega Naiste Ühing on ainukene Eestis tegutsev organisatsioon, kes püüab olla hääletoruks erivajadustega naiste probleemide lahendamisel. EPNÜ üheks eesmärgiks on luua võrgustik puuetega naiste vahel oma vabariigis ja ühendada see Euroopa võrgustikuga.
Meile on väga vaja kogemusi ja arengut, et siduda meie võrgustik Euroopa Liidu võrgustikuga. Samas annab see võimaluse luua uusi tutvusi ja tunda meie organisatsiooni vajalikkust.

2007 aasta on Võrdsete Võimaluste Aasta kõigile! Euroopas on 60 miljonit puudega/erivajadusega naist. Naised ei saa praegu võrdselt kasutada kõiki ühiskonna võimalusi. See peab olema muudetud! Koopereerumine puuetega naiste vahel kõikide Euroopa riikide vahel on väga olulise tähtsusega.
On olemas võrgustikud, kus saavad osaleda puuetega naised, nagu näiteks Euroopa Puuetega Inimeste Foorum(EDF), Euroopa Naiste Lobby (EWL) ja Rahvusvaheline Puuetega Inimeste Organisatsioon (DPI).
Samuti on olemas puuetega naiste võrgustikud mõnedes Euroopa riikides. Konverents soovib kokku tuua kõik olemasolevad töötavad võrgustikud ja üles ehitada Euroopa Puuetega Naiste Võrgustik.
Pealegi, see on ka aeg koos rõõmustada, õppides üksteist tundma. Tähistada jõudu, mis omavad puudega naised viibides koos lõunasöögil ja veetes koos kultuuriprogrammiga õhtul.
Töötame koos, võideldes puuetega naiste huvide eest! Oleme võimsad, vägevad, tugevad selleks et oleks parem elu erivajadustega naistel.
Läbi selle, loodame teostada oma põhieesmärgi olla puuetega naiste õiguste eest väljas

EPNÜ esindajaks sellel konverentsil on Jelena Pipper ja Mare Abner.

Osalemist sellel konverentsil toetab Avatud Eesti Fond.

 

Konverentsi kohta infot saab siit:

http://www.weibernetz.de/conference.html