Lastekaitsepäevale pühendatud joonistusvõistlus

Isamaa ja Res Publica Liidu Naiskogu ning Heategevusfond Dharma kuulutavad välja lastekaitsepäevale pühendatud joonistusvõistluse
«Oleks minu olemine, teiseks  minu tegemine, küll mina teaksin, mis mina teeksin…» (Rahvalaul)

Isamaa ja Res Publica Liidu Naiskogu ning Heategevusfond Dharma kutsuvad lapsi ja nende peresid osalema lastekaitsepäevale pühendatud joonistusvõistlusel. Joonistusvõistluse teema on «Oleks minu olemine…»

Palume lapsi joonistada kõike seda, mis nende ümber toimub ja nende meeli köidab. Joonistada võib oma pere ja sõpru, lapsepõlvemuljed, kodu ja koduümbrust või Eestimaad sellisena, milline see praegu on või sellisena, millisena seda tulevikus näha tahad. Joonistada võib nii õnnelikku ja rõõmsat kui ka kurba päeva, suuri ja väikesi unistusi. Unistused võivad olla uskumatud ja väga kummalised – neid saab aga alati huvitavaks pildiks kujundada. Tore pilt pakub naudingut paljudele teistele inimestele, kes Sinu joonistust vaatavad ning Sinu  tunnetele kaasa elavad – seepärast korraldatakse võistlusele saadetud töödest näitus Riigikogu ruumides.

Joonistusvõistluse teema on väga avar ning vaba on ka tehnikate ja vahendite valik (pliiatsid, viltpliiatsid, vesivärvid, rebimistehnika jne). Pildi suurus peab olema A3.  Pildi tagumisele küljele tuleb kirjutada oma töö pealkiri. Kui ise veel kirjutada ei oska, võib paluda ema-isa, vanema õe-venna, kasvataja, õpetaja abi. Lapsevanemad ja vanavanemad, kasvatajad ja õpetajad, kes joonistavad koos lastega, võivad samuti oma tööd laste omadega koos ära saata. Parimad tööd selgitatakse välja erinevates vanusegruppides: eelkooliiga, algkool, põhikool. Igas vanuseastmes autasustatab ˛ürii paremate tööde autoreid. UNICEF Eesti tunnustab oma lemmikuid.

Joonistusvõistlus on üle-eestiline. Tööde esitamise tähtaeg on 15. mai 2007.

Näituse avamine ja osalejate autasustamine toimub lastekaitsepäeval,1. juunil Riigikogus.

Joonistused saab tuua või saata postiga aadressil Wismari 11, 10136 Tallinn. Ümbrikule palume kirjutada märgusõna «Joonistusvõistlus». Töö pöördele kirjutage oma joonistuse pealkiri, autori nimi ja vanus ning kontaktandmed: aadress, telefon, e-post.

Head loomerõõmu ning fantaasialendu!
Lisainformatsioon:

Elle Kull 55590652,  Lehte Jõemaa 5114557, IRL Naiskogu juhatuse liikmed Malle Eenmaa   6109207; 5035528, SA Dharma tegevjuht