Ära nääguta, ole normaalne!

Naisteleht
24. september 2007

Tänasest algab teismelistele ja nende vanematele suunatud sotsiaalkampaania “Kasvame koos”. Kampaania kutsub üle vaatama oma igapäevaseid käitumismustreid, mis võivad viia üksteisest eemaldumise ja mittemõistmiseni.

http://woman.delfi.ee/perekond/lapsed/article.php?id=16989348

 

Kampaania eestvedaja, Perekeskuse “Sina ja Mina” juhataja Liane Leesmenti hinnangul on suur väljakutse osata näha oma teismelises iseennast. “Kampaania annab mõtteid, mida saame ise teismelise või vanemana teha, et meie suhted oleksid paremad,” rääkis Leesment.

Sotsiaalminister Maret Maripuu sõnul sõltub pere tugevus sellest, kui hästi oskame teineteisega suhelda. “Pole mingit mõtet näägutada. See ei vii mitte kuhugi, pigem tekitab paksu verd ja probleemid ainult kuhjuvad. Ärme keela oma lapsele kallistust, kui ta seda vajab. Ärme ütle oma vanemale halvasti, kui saaks ütelda hästi,” lisas Maripuu.

“Kiiresti muutuvas maailmas on oluline lapsevanemaid toetada. Anda neile kasulikke näpunäiteid oma lastega suhtlemiseks,” ütles Lastekaitse Liidu juhataja Alar Tamm. “Vanemad vajavad teadmisi lapse arengust ja praktilisi nõuandeid, et tulla toime uutes, enda lapsepõlvest täiesti erinevates tingimustes. Ei ole probleemset last või lapsevanemat. On igapäevased tüüpolukorrad, millele tuleb koos lahendus leida,” lisas Tamm.

Selle aasta kampaania sõnum on: “Ole normaalne, kasvame koos”. Tegemist on jätkuga eelmise aasta projektile “Kasvame koos, laps ei ole nukk”. Esimest korda oli kampaania avalikkuse ees 2004. aastal “Laps ei ole nukk” nime all.

Kampaania “Kasvame koos” korraldaja on Perekeskus “Sina ja Mina”. Kampaaniat toetavad Sotsiaalministeerium, Rahvastikuministri büroo, Eesti Loto, Lastekaitse Liit ja Hewlett-Packard. Kampaania teostaja on Imagine AD.

Naisteleht