Naisteühendused tunnustasid Kadri Ibruse tööd naiste kaitsel

Rahvusvahelisel naistevastase vägivalla vastu võitlemise päeval andsid Eesti naisteühenduste ümarlaua esindajad Harda Roosna ja Riina Kütt Eesti Päevalehe ajakirjanikule Kadri Ibrusele üle järjekorras kuuenda Val­ge Lindi auhinna.

Valge Lindi auhinnaga tunnustatakse inimest, kes on aastaga teinud silmapaistvalt palju naistevastase vägivalla vähendamiseks. Kadri Ibrus on tänavu kirjutanud Eesti Päevalehte mitmeid kaalukaid lugusid sellest, kuidas naised ei leia vägivaldse mehe eest kaitset isegi kohtust – „avaliku huvi puudumise tõttu” ning karistamata jäävad koduseinte vahel toimunud tapmisedki, sest neid käsitletakse kui õnnetusjuhtumit. Samuti on ta kirjutanud naiste varjupaikadele eraldatud riikliku toetuse vähenemisest ning seadusemuudatustest, mis on vajalikud sageli märkamatuks jääva perevägivalla ohjeldamiseks.

Eesti Päevaleht 26.11.2009

http://www.epl.ee/artikkel/483491