Skip to main content

Euroopa suurim telekomifirma kehtestas sookvoodid

Deutsche Telekom kehtestas kvoodid tagamaks, et aastaks 2015 oleks 30 protsenti selle tipp- ja keskastme juhte naised.

«See on sotsiaalse õigluse küsimus ja kategooriliselt vajalik meie eduks,» põhjendas ettevõtte tegevjuht René Obermann. «Rohkem naisi juhtkonnas lihtsalt võimaldab meil paremini toimida,» vahendas BBC tema sõnu.
Praegu moodustavad naised 13 protsenti Deutsche Telekomi juhtidest. Majandusuuringute instituudi DIW andmetel moodustavad naised Saksamaa 200 suurimas firmas, finantsettevõtted välja arvatud, nõukogu liikmetest 2,5 protsenti. Samas on Saksamaal majandushariduse omandanutest naised üle poole.

Varem on sookvoote kehtestanud ennekõike valitsused. Näiteks Norras peavad börsifirmadel aastast 2008 olema juhtidest naised 40 protsenti. Hispaania ja Prantsusmaa on kehtestanud seadused, mis edendavad naiste osalust ettevõtete nõukogudes. Itaalia ja Holland kaaluvad sarnaseid meetmeid.
http://www.e24.ee/?id=237151