RÄNK KAHTLUSTUS: Merivälja pansionaadi töötajad omastasid hoolealuse raha. Toimetas Sander Silm

Merivälja Kursana pansionaadi direktorit Tiina Saarmaad (51) ja sotsiaaltöötajat Inge Aasa (52) kahtlustatakse hooldekodus elava eaka mehe raha omastamises.

Kuna on alust arvata, et toimepandud rikkumine polnud ainuke, paluvad politsei ja prokuratuur abi võimalike teiste kannatanute leidmisel

"Pansionaadi elanikel tasuks oma pangakontode seis üle vaadata, kasutades selleks vajadusel lähedaste inimeste abi. Lisaks pangatehingutele tuleks üle kontrollida ka muud varalised tehingud," selgitas Põhja ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Ruta Rammo.  

Põhja prefektuuri majanduskuritegude talituse juhtivuurija Indrek Kulla sõnul jälgis politsei kahtlustavate tegevust juba mõnda aega ja uurimisel selguski, et kannatanuid võib olla rohkem.

"Pangakontode kontrollimisel tuleks tähele panna põhjendamatuid ostusid, sularahaväljamakseid või ülekandeid," ütles Kulla. Võimalikest kahtlustest palutakse teada anda politseile telefonil 612 4366 või lühinumbril 110.

Politseisse avalduse teinud kannatanu oli usaldanud oma pangakontode pin-koodid pansionaadi töötajatele, kes tema usaldust kuritarvitasid ja tekitasid talle esialgsetel andmetel üle 32 000 euro kahju. Juhtumi uurimiseks algatati kriminaalasi omastamise paragrahvi alusel. Politsei pidas Saarmaa neljapäeval kahtlustatavana kinni ja kohus võttis varem sarnase teo eest süüdi mõistetud naise reedel vahi alla. Pühapäeval kinni peetud Aas vabastati pärast kahtlustatavana üle kuulamist.

Kriminaalasja kohtueelset uurimist viib läbi Põhja prefektuuri majanduskuritegude talitus ja seda juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.

Allikas: Õhtuleht, 01.02.2012, http://ohtuleht.ee/462693