Konkursi „Parim sooteadlik MTÜ“ 2012 võitja on selgunud

Parim sooteadlik MTÜ on Eesti Puuetega Naiste Ühing

Konkursi „Parim sooteadlik MTÜ“ 2012. aasta võitja on selgunud.  20. aprillil kuulutas Eesti Naisuurimus- ja Teabekeskus (ENUT) oma konverentsil "Üheskoos teel sooliselt tasakaalustatud ühiskonda" välja parima sooteadliku MTÜ.
Vastavalt hindamiskomisjoni ettepanekule sai tänavu selle tiitli Eesti Puuetega Naiste Ühing.
Komisjoni kuulusid soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise volinik Mari-Liis Sepper, ENUTi juhatuse liige Voldemar Kolga, soolise võrdõiguslikkuse eestkostevõrgustiku eestseisuse liige Astrid Hindriks.

Konkursi võitnud MTÜ esindaja sõidab Euroopa Parlamendi liikme Ivari Padari kutsel Brüsselisse.
 Konkurss toimus kolmandat korda ja viidi läbi KÜSK projekti „Üheskoos teel sooliselt tasakaalustatud ühiskonda“ raames, millega soovitakse kodanikuühenduste aktiivsuse kaudu kaasa aidata jätkusuutliku demokraatliku ühiskonna arengule ja edendada teadlikkust soolisest võrdõiguslikkusest.
Konkursi eesmärgiks on väärtustada meeste ja naiste võrdse kohtlemise põhimõtteid, toetada soolist võrdõiguslikkust kujundavaid hoiakuid ning avaldada tunnustust neile organisatsioonidele, kes oma tegevuses järgivad kaasaegse jätkusuutliku kodanikuühiskonna põhimõtteid.
 


Eesti Naisuurimus- ja Teabekeskus
(ENUT)
20. aprill 2012

Allikas: ENUT http://www.enut.ee/enut.php?id=&uid=384

P.S. ENUT nüüd ka Facebookis!
Hea ENUTi sõber!

Kutsume Sind külastama ENUTi lehte sotsiaalvõrgustikus Facebook! http://www.facebook.com/ENUTMTY

Ära unusta lehte jagamast, vajutades "Meeldib" nuppu! Nii saad olla kursis ENUTi värskete uudiste, tegemiste ja teadaannetega.