Konverents soolisest tasakaalutusest haridusmaastikul 7. veebruaril. Eesti Naisüliõpilaste Selts.

Konverents soolisest tasakaalutusest haridusmaastikul toimub 7. veebruaril kl 10-17 Tartu Ülikooli raamatukogu konverentsisaalis (W. Struve 1, Tartu).

Meie eest hoolitsevad emad kodudes, meid kasvatavad naised lasteaedades, meid õpetavad naised koolides, suur osa Eesti haridussüsteemist on Eesti naiste nägu ja nende õlgadel. Tüdrukud on koolisüsteemis valdavalt edukamad kui poisid, koolist väljalangejate ning klassi kordamajäänute seas on poisse kaks korda rohkem kui tüdrukuid. Need arvud peegelduvad ka tudengite soolises jaotumuses: ligi 70% ülikoolide lõpetanutest on naised. Ometi ei kajastu need arvud ei kõrgemate töökohtade jaotuses ega palganumbrites.

Loe lähemalt:

http://www.enys.ee/portfolio/konverents/