Eesti Naisuurimus- ja Teabekeskuse (ENUT) kevadkonverents, mis on pühendatud ENUTi 20. aastapäevale ENUT 20. Uued väljakutsed elu edendamisel Eestis – soolist tasakaalu suurendades ja vabakonda kaasates Aeg: 27.–28. aprill 2017 Koht: Tallinna Ülikool

ENUT 20. Uued väljakutsed elu edendamisel Eestis – soolist tasakaalu suurendades ja vabakonda kaasates
Aeg: 27.–28. aprill 2017
Koht: Tallinna Ülikool

27. aprill. PÄEVAKAVA TÖÖTOAD

 • 10.00–12.30 Arengukoostöö – soolist tasakaalu suurendades ja vabakonda kaasates Sigrid Solnik, Arengukoostöö Ümarlaud; Marju Tooding ja Cat-Lys Ojamaa, Välisministeerium; Reet Laja ja Merle Pajus, ENUT; Veronika Svištš, Mondo; Tiina Ilsen, Idapartnerluse Keskus; Maris Jõgeva, EMSL; Ukraina ja Gruusia projektide partnerid. Ruum: S-422 (Silva maja, Narva mnt 29, IV k). NB! Töötuba on inglise keeles ilma tõlketa.
 • 13.30–14.45 Sooteadlik ja kaasav eelarvestamine nii riigi kui kohalikul tasandil Reet Laja, ENUT; Liivi Pehk, EL ÜKP fondide võrdõiguslikkuse kompetentsikeskus; Ott Kasuri, EMOL; Uno Silberg, Kose valla volikogu; Gea Kangilaski, Eesti Ametiühingute Keskliit; Karl-Erik Tender, Rahandusministeerium. Ruum: T-307 (Terra maja, Narva mnt 25, III k)
 • 14.45–15.00 Kohvipaus
 • 15.00–16.15 Ariadne Lõnga uue numbri esitlus. Juhib Eve Annuk, Ariadne Lõnga peatoimetaja; osalevad autorid Tiiu Kuurme, Tiina Veikat ja teised. Ettepanekuid naiste ajaloo esiletoomisel: Eve Annuk, EKM; Tiina Aunin, ENUT; Ilvi Cannon, ENUT; Siiri Oviir, Eesti Naisliit; Evelin Tamm, Eesti Teaduslik Selts Rootsis. Ruum: aula (Terra maja, Narva mnt 25, III k)
 • 16.15–17.45 Sugu, haridus ja teadus – kuidas edasi? Mati Heidmets, TLÜ; Raivo Juurak, Haridusfoorum; Voldemar Kolga, ENUT; Tiiu Kuurme, TLÜ; Riina Kütt, Naiskoolituse Keskus; ÜlleMarike Papp, ENUT; Mariann Rikka, Haridus- ja Teadusministeerium. Ruum: aula (Terra maja, Narva mnt 25, III k)
 • 18.00 ENUTi 20. AASTAPÄEVA PIDULIK TÄHISTAMINE muusika ja tänuga. Muusikalises osas esineb ansambel Naised Köögis. Ruum: aula (Narva mnt 25, III k)

28. aprill. KONVERENTS Koht: TLÜ aula (Narva mnt 25, III k)

PÄEVAKAVA

 • 9.30–10.00 Registreerimine. Tervituskohv
 • 10.00–11.00 Konverentsi avamine  Avab Tallinna Ülikooli rektor Tiit Land  Sissejuhatav kõne. Eesti president Kersti Kaljulaid  Ettekanne ENUTi panusest elu edendamisele Eestis. ENUT juhatuse esinaine Reet Laja Paneeldiskussioonid
 • 11.00–12.45 Soolise võrdõiguslikkuse tagamine riiklikul tasandil Jevgeni Ossinovski, tervise- ja tööminister; Anders Ljunggren, Rootsi suursaadik Eestis; Tanja Auvinen, Soome Soolise Võrdõiguslikkuse Nõukogu peasekretär, Rainer Kattel, Soolise Võrdõiguslikkuse Nõukogu esimees; Liina Kanter, Sotsiaalministeeriumi võrdsuspoliitikate osakonna juhataja; Liivi Pehk, EL ÜKP fondide võrdõiguslikkuse kompetentsikeskus.
 • 12.45–13.15 Parima sooteadliku MTÜ väljakuulutamine
 • 13.15–14.00 Kohvipaus. Slaidikava naisleiutajatest. Anne-Mari Rannamäe, Quin-Estonia
 • 14.00–15.15 Naised ja mehed ettevõtluses Urve Palo, ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister; Kirsti Narinen, Soome suursaadik Eestis; Christer Haglund, Põhjamaade Ministrite Nõukogu direktor; Hannaliisa Uusma, ENUTi projektijuht; Luule Sakkeus, Eesti demograafia keskuse juhataja; Margo Orupõld, Aet Kull ja Riina Piigli naisettevõtluse toetamise võrgustiku esindajad.
 • 15.15–16.30 Naised ja mehed rahu kindlustamas Dagfinn Sørli, Norra suursaadik Eestis; Per-Olof Bengtsson, Rootsi Suursaatkonna kaitseatašee; Krista Mulenok, Eesti NATO Ühingu juhatuse esimees, Airi Tooming, Naiskodukaitse esinaine; Kaitseuuringute Keskus (kokkuleppimisel), Riho Terras, Eesti kaitseväe juhataja (kokkuleppimisel).
 • 14.00–16.30 Töötuba. Toimub paralleelselt 2. ja 3. paneeliga. Ruum: M-439 (TLÜ Mare maja, UusSadama 5, IV k) Eesti meeste ja naiste näitajate arvestamine tööelu pikendamise kava rakendamisel. Marge Unt, Rahvusvaheliste sotsiaaluuringute keskus: Eesti Euroopa taustal: aktiivsena vananemise indeks. Luule Sakkeus, Eesti demograafia keskus: Vanemate meeste ja naiste tervislik seisund kui tööelu jätkamise võtmetegur. Iris Pettai, Eesti demograafia keskus: Vanemad naised ja mehed Eesti eri regioonides: majanduslik ja tööturu alane olukord. Tiina Tambaum, Eesti demograafia keskus: Vanemad naised ja mehed elukestvas õppes.
 • 16.30–17.30 Töötubade kokkuvõtted. Konverentsi lõpetamine

Registreerumine ja kava veebis: http://www.enut.ee/enut20/