25.02.2019 kell 16.00 Ligipääsetav Kunstihoone: kohtumine kunstnik Liina Siibiga

Ligipääsetav Kunstihoone avaüritus toimub juba esmaspäeval 25.02 algusega kell 16.00.

Ligipääsetav Kunstihoone on uus üritustesari, mille eesmärgiks on teha kunst kõigile kättesaadavaks ja aidata Kunstihoonel oma publiku vajadusi paremini tundma õppida. Üritustesarja raames soovime luua paremaid võimalusi kunstist osa saamiseks nii vanemaealistele, lapsevankriga külastajaile kui ka erivajadustega inimestele. Selleks arendame Kunstihoones liikumisvõimalusi, tegeleme viitade täiustamisega ning tulevikus soovime pakkuda näitusekogemust ka viipekeele ja kirjeldustõlke abil.

Kunstihoone on ligipääsetavuse parendamise I etapis ning meil on rõõm teatada, et II korruse näitusesaali on võimalik nüüdsest pääseda ka liftiga. Sel puhul avame kõikidele kunstihuvilistele erandkorras uksed esmaspäevasel päeval, so 25. veebruaril kell 16.00! Kohal on kunstnik Liina Siib, kes tutvustab vastavatud näitust “Paradiisi poliitika”.

Lift mahutab ratastool/ abivahend suuruses maksimaalselt 76 cm (laius) x 86 cm (sügavus). Tegemist on restaureeritud ja kohandatud maja ehituseaegse liftiga, muinsuskaitselistest nõuetest tulenevalt kahjuks suuremad (nt elektri-) ratastoolid sinna ei mahu. Kunstihoone inva-wc asub kassa juures esimesel korrusel ning sellel on uks laiusega 66 cm. Ligipääsetavuse parendamiseks on meie jaoks oluline külastajatepoolne tagasiside, seega oleme kõigile tänulikud, kes täidavad külastuse lõpus näitusesaalis ka tagasiside vormi.

Ajakava:
15.30 – 16.00 kogunemine
16.00 avasõnad – Tallinna Kunstihoone juhataja Taaniel Raudsepp ja Eesti Puuetega Inimeste Koja juhatuse esimees Monika Haukanõmm
16.10 vestlus ja näitusetuur kunstnik Liina Siibiga

Sündmus toimub eesti keeles, sissepääs tasuta.

Vaata lähemalt https://www.facebook.com/events/369218950596470/